Yerleşim Vizesi

İngiltere Yerleşim vizesi
İçindekiler:
• Belirsiz Kalmaya Kalan
• Yatırım Aracılığıyla
• Girişimcilik Aracılığıyla
• İşçiler İçin
• Benzer vize çeşitleri arasındaki farklılıklar
• Eşler için Yerleşme Vizesi
• Uzun süreli ikamet vizesi
• Sıkça Sorulan Sorular

İngiltere'ye nasıl yerleşilir?
Birleşik Krallık'ta Yerleşme, ILR (Belli Olmayan İzinli Olun) veya (AEA uyruklu kalıcı ikamet) olarak bilinir. Bu tür bir belge, Birleşik Krallık'a geçici bir vize veya vize taahhüdü veren kişilere verilir.

Birey, belirli bir süre İngiltere'de yaşadıktan sonra, onlara istedikleri süre boyunca İngiltere'de kalma ve vatandaşlığa başvurma hakkını veren ILR'ye başvurabilirler.

Yerleşim Vizesi (Belirli Süresiz Kalın)
Belirsiz Süresiz Kalın (ILR), belirli bir süre geçtikten sonra bir kişiye verilen göç statüsüdür (koşullara bağlı olarak 2, 3, 4, 5 veya hatta 10 yılın herhangi bir yerinde olabilir)

Bu belgeleri alan bir kişi, herhangi bir kısıtlama olmaksızın ikamet etmek, iş bulmak veya çalışmak için özgür kalacaktır.

Başvuranlar yılda İngiltere dışında 180 güne kadar vakit harcayabilirken, bir İngiliz pasaport alma şansını etkileyebileceğinden 90 günden fazla harcama yapmamaları önerilir.

Yatırım Yoluyla Yerleşim Vizesi
IYatırımcıların 5 yıl sonra yerleşim vizesi başvurusu yapmak için İngiltere'de en az £ 2 milyon yatırım yapmaları gerekiyor. Ayrıca, 10 milyon sterlin yatırım yaparsanız veya 5 milyon sterlin yatırım yaparsanız 4 yıl sonra 2 yıl sonra hızlandırılmış uzlaştırma vizesi almaya hak kazanmak mümkündür.
Birleşik Krallık'ta bir yatırım temelinde İngiltere'de kalma süresiz izin hakkına sahip olmak için şunları göstermeniz gerekecek:
• Aktif ve ticaret yapan bir İngiliz şirketinde İngiltere Devlet tahvilleri, sermaye veya kredi sermayesi aracılığı ile İngiltere'de sermayenizin 2 milyon sterlininden daha az bir yatırıma sahip değilsiniz.
• Kendi kontrolünüz altında, İngiltere'de kendi fonlarınızın en az £ 2 milyonunu muhafaza ettiniz.
• “Birleşik Krallık’ ta Hayat” sınavını ve İngilizce dil testi geçin.
• Yılın en fazla 180 gününü İngiltere dışında geçirin.
• Yılın 180 günden fazlasını Birleşik Krallıkta geçirmeyin.

Girişimcilik Anlaşması Vizesi
Yeni veya mevcut bir İngiltere işyerine yatırım yaptıysanız ve yatırımınız en az 2 tam zamanlı iş yaratmışsa, 5 yıl sonra İngiltere yerleşim vizesi için başvurabilirsiniz. Ayrıca, eğer 10 yeni iş yaratırsanız veya işiniz faaliyetlerinden en az 5 milyon £ gelir elde ediyorsa, 3 yıl sonra İngiltere'de hızlandırılmış yerleşim vizesi kazanma hakkına sahip olabilirsiniz.
Birleşik Krallık'taki yeni veya mevcut bir işletmedeki yatırım temelinde hak kazanabilmek için şu koşullarda olduğunuzu göstermeniz gerekir:
• Birleşik Krallık'a Tier 1 olarak girdikten sonra 6 ay içinde bir iş müdürlüğü veya serbest meslek sahibi olarak kayıtlı.
• Girişimci veya Tier 1 Girişimcisi olarak kalma izni verilmesi
• İngiltere'de bir işyerinde veya işyerinde en az £ 200 000 veya £ 50 000 yatırım yapıldı.
• En az 12 ay boyunca var olan en az iki tam zamanlı iş yarattı.
• "İngiltere'de hayat" testini başarıyla tamamladınız ve İngilizce dil testi yaptınız.

İşçiler İçin Uzlaşma Vizesi
Bir 2. Seviyeli Göçmen olarak kalma iznine sahip olmak için aşağıdakilere sahip olduğunuzu göstermeniz gerekecek:
• İngiltere'de, Kat Mülkiyet kuralları'nda belirtildiği üzere, Katman 2 Genel göçmen olarak veya ilgili kategorilerin herhangi bir kombinasyonunda, 5 yıl sürekli bir süre geçirdim.
• Bir yılda İngiltere dışında 180 günden fazla harcamış değil
• İngiltere göçmenlik kanunlarının sahilde DEĞİLDİR, ancak 28 gün veya daha az bir süre boyunca herhangi bir süre kalmış sayılmaz.
• Halen devam etmekte olan işiniz için hala gerekli
• Hak kazanmak için uygun maaşı ödedi (yılda £35.000 ).
• İngiliz dili ve İngiltere'deki yaşamı ile ilgili bilginizi sergiledi.

Benzer vize farklılıkları:
• Tek temsilci hala aynı şirkette çalışıyor olmalı.
• Tek Temsilci olarak statünüz sonlandırılmadı.
• İşvereninizin ana şirketi hala İngiltere'nin dışında yaşıyor.

Eşler için Yerleşme Vizesi
Birleşik Krallık'ta 5 yılını bir İngiliz veya Avrupa vatandaşının eşi, sivil ortağı, evli olmayan eşi, bağımlısı veya çocuğu olarak geçirdikten sonra, İngiltere yerleşim vizesi almaya hak kazanabilirsiniz.
Hak kazanmak için sahip olduğunuzu göstermeniz gerekecek:
• Birleşik Krallık'taki eşinizle birlikte yaşıyordunuz ya da bunu yapamamanız için iyi bir neden var.
• Gerekli İngilizce dil gereksinimini karşıladı ve İngiltere'de Yaşam testini geçti.

Kamu kaynaklarına başvurmadan, aile üyeniz tarafından İngiltere'de yeterince bakıma tabi tutulacak, barındıracak ve bakımını yapacaksınız.Bağımlı aileler için:
• 18 yaşın üzerindeki ebeveyn, 18 yaşın üstündeki büyükbaba, büyük anne, büyükanne ve büyük kardeş ya da 18 yaş ve üstü oğlu veya kızı İngiltere'de yaşayan bir kişisin.
• Hâlâ uzun süreli kişisel bakımınızı gerektirir.
• Gerekli bakımı kendi ülkenizde alamazsınız.

Çocuklarla ilgili olarak:
• Her iki ebeveyn de (ya da iki ebeveyn Birleşik Krallık'ta yaşıyorsa) İngiltere yerleşim vizesi (veya başvuru) almıştır.
• Bir ebeveynin İngiltere'de yerleşim vizesi, diğeri (iki ebeveynin Birleşik Krallık'ta yaşaması durumunda) başvuruyor.
• Bir ebeveynin ILR'si var (eğer bir ebeveyn Birleşik Krallık'ta yaşıyorsa).
• Yasal vasi, akraba ILR'dir (ebeveynleri Birleşik Krallık'ta yaşamak istemiyorsa güçlü kanıtlar gerektirecektir).
• Ebeveyn veya diğer akraba ile ilişki.
• 18 yaşın altındalar.
• Evli değiller, sivil ortaklıklarda ya da bağımsız yaşamda liderler.
• Kamu fonlarına dayanmaksızın çocuğa yeterli konaklama ve bakım yapılmaktadır.

Uzun Vadeli İkamet Vizesi

10 yıllık kural çerçevesinde İngiltere vatandaşlığına geçmek için aşağıdaki vesayeti göstermelisiniz:
• Birleşik Krallık'ta ikamet eden en az 10 yıllık bir süreyi sürekli ve yasal olarak geçirdiniz.
• Kalabilmeniz için belirsiz izninizi vermek sizin için neden istenmeyen herhangi bir kamusal çıkar nedeni yoktur.
• Başvurunuzu reddetmenin gerekçeleri yoktur.
• İngiliz dili ve İngiltere'deki yaşam hakkında yeterli bilgi sergilediniz.
• Hiçbir İngiltere göç kanununu ihlal etmediniz.

Oturduğunuz yer kesilmemiş olmalıdır. Her ne kadar ikamet yerinde olsaydınız ikametiniz kırılabilir:
• Birleşik Krallık'ta toplamda 18 aydan uzun süre kalmaması.
• İngiltere'den kaldırıldı ya da sınır dışı edildi.
• Reddedildikten sonra bırakın girmeye veya kalmaya bırakın.
• İngiltere'ye dönmemek için açık bir niyet gösterdi.
• Hapse mahkum edildi.
• Birleşik Krallık'ta herhangi bir zamanda 6 aydan fazla olmaması.
• Hiçbir izni olmaksızın İngiltere'den yoksun.

Eğer yerleşim vizenize karşı herhangi bir kamu menfaati olup olmadığına bakmak için UKVI, 10 yıllık sürekli kanuni ikametgah kurabilirseniz dikkate alacaktır. Bunlar hesaba katacaktır:
• Yaş
• Birleşik Krallık'taki bağların gücü
• Kişisel tarih
• Ev şartları
• Merhametli koşullar
• Sizin adınıza sunulan herhangi bir beyanda bulunma
KURUMLAR
MÜŞTERİ YORUMLARI
I worked with Manns Solutions for my businessperson visa application under Ankara Agreement. Our advisor at Manns, Mr. Pavlov and other workers was helpful and professional. He answered all of our questions in details and meticulously interested in every step of the visa application. They also continue to help us after our visa. I am so happy that I've chosen to work with Manns Solutions. I recommend them to anyone who is planning to apply Ankara Agreement Visa to the UK.

Neslihan Cafer

I submitted my visa to the Home Office twice and I received a refusal twice. After that, I applied to the company "Mann's Solutions" and had already received a visa with their help twice. I want to note their professionalism in the work. Separately, I want to thank Evgeny, for his help in obtaining visas. Thank you so much! I look forward to further cooperation.

Ayna Ovezova