fbpx

Tier 1 Mezun Girisimci Vizesinden Start- Up kategorisine gecis

Tier 1 Birlesik Krallik Ustun yetenek Vizesi –Birlesik Krallik yurtdisindaki ustun yetenekli profesyonellere yogun ilgi gosteriyor
Nisan 4, 2019
Brexit’in bir sonucu olarak rekor sayida Avrupa vatandasi Birlesik Krallik pasaportuna basvuruyor
Haziran 3, 2019
Switching from a Tier 1 Graduate Entrepreneur to a Start-up Visa

Muvekillerimizden Tier 1 mezun girisimci Vizesini ne sekillerde uzatacaklarina dair sorular gelmeye devam ediyor. Mezun girisimci kategorisindeki kisiler icin vizelerini ikinci yila uzatmak bir secenekken, Start-Up vizesi de baska bir secenek.

Mezun Girisimci vizesine basvurabilir ya da uzatabilirsiniz, ancak bunun icin onay mektubunu edinmeniz ve ardindan Start- Up vize kategorisine gecmeniz gerekmektedir.  Birlesik Krallik’tan ayrilmadan vizenizi uzatmanizin en kolay yolu da budur.

Start-up vizesinin Sartlari

Ilk onay sarti basvurucularin inovatif, uygulanabilir ve gelistirilebilir ticari fikirlerinin onay merci tarafindan desteklenmesidir. Onay mercii universiteler de olabilir.

Basvurucularin hem  gelecekteki hem  mevcut pazarin ihityaclarina cevap veren gercek ve ozgun is planlarinin olmasi gerekmektedir.

Basvurucularin tesebbuslerini  basarili bir sekilde  yurutebilmeleri icin gerekli yeteneklere, tecrubeye ve pazar farkindaligina  sahip olmasi gerekmektedir.

Gelistirilebilirlik

Basvurucularin ulusal pazardaki buyumeyi ve yeni is alanlarinin olusturulmasi icin yapilandirilan is iel ilgili  planlama kanitlarini sunmalari gerekmektedir.

Basvuru sahipleri zaten  Tier 1 Mezun  Girisimci kategorisi ile  Birlesik Krallik’ta bulunduklarindan hakiki ve gercekci is kriterini saglamis durumda olacaklarindan sadece onay mercinden alinacak ve is girisiminin gercekci oldugunu kanitlayan mektuba ihtiyaclari olacaktir.

Onay merci bu sartlarin saglandigini teasdik etmeli ve basvuru sahibinin Birlesik Krallik’ta bulundugu sure zarfinda zamaninin buyuk cogunlugunun isin gelisimine ayirdigindan emin olmalidir. Bu vizeye gecisin kolayligi da Start up vizesine Inovatif/yenlikci vizeden once gecilmesinin bir nedeni olabilir.

Start-up vizesinin Suresi

Start-up vizesine gecilmesi ile birlikte, basvuru sahipleri aslinda Tier 1 mezun girisimci vizesiyle Birlesik Krallik’ta kaldiklari surenin 2 yildan cikarilmasiyla elde edilen sure kadar vize alacaklardir. Start-Up kategorisi ve Mezun Girismci kategorisi  altinda kalinan sureler 2 yil oldugunda artik vize uzatilamaz.

Diger bir secenek – Inovatif/Yenilikci Vizesi

Diger bir secenek Mezun Girisimci Vizesinden direkt olarak 3 yil icinde suresiz oturuma olanak veren  Inovatif vizeye gecmek olabilir. Mann’s Solutions olarak Birlesik Krallik’ta bireysel ve kurumsal goc hukuku konusunda ayrica Tier 1, Tier 2,  suresiz oturum ve pasaport basvurularinda uzman ekibimizle hizmet vermekteyiz.

Mann's Solutions