Tier 1 İstisnai Kabiliyet Vizesi

İngiltere Olağanüstü Yetenek Vizesi

içindekiler:
• Aşama 1 İstisnai Yetenek vizesi
• Vize sınırlamaları
• Uygunluk
• Uzantı
• Yerleşme
• SSS

İngiltere'de 1inci Aşama Olağanüstü Yetenek Vizesi
Puan Tabanlı Sistemin 1. Aşamalı İstisnai Yetenek kategorisi, bilim, beşeri bilimler, mühendislik, tıp, dijital teknoloji veya sanat gibi alanlarda onaylanan (yani tanınan) bireylere yöneliktir:
• Ortaya çıkan bir lider (istisnai bir vaat).
• Tanınmış bir lider (istisnai bir yetenek).
Bu tür vizelerin işlemleri iki aşamaya ayrılmıştır. Onay ve vize başvurusu. Bir başvuran vize başvurusunda bulunmadan önce Daire'den onay almış olmalıdır. Daha önce belirtildiği gibi, yeteneklerinize bağlı olarak farklı alanlardan seçim yapmak mümkündür.
Belli bir alanda lider veya öne çıkan bir lider olarak onaylayan kuruluşlardan birinden onay aldıktan sonra vizeye kendisi başvurmak mümkündür.

Bununla birlikte, başvurularınız uzman olduğunuz sektöre bağlı olarak belirli miktarlarla sınırlıdır.

Aşama 1 İstisnai Yetenek Vizesi
Vizenin amacı, "olağanüstü bir yeteneğe" sahip olduğu düşünülen ve belirli bir alanda dünya liderleri olarak bilinen Avrupalı olmayan vatandaşları hedef alıyor. Başvurunun başarılı olması için bir başvuru 75 puan Puan Tabanlı Sistem gerektirir.
Bu noktaları elde etmek için, kişinin yetkili bir organ tarafından onaylanması gerekecektir. Bu "organlar" İngiltere hükümeti tarafından kontrol edilir ve başvuru sahibinin belirli bir alanda bir dünya lideri olarak sınıflandırılabilip listelenemeyeceğini belirleyebilirler.
Şu anda özel olarak belirtilmiş bir İngilizce veya bakım gereksinimi bulunmamakla birlikte, boş bir banka hesabı ile İngiltere'ye gelmek reddedilmesine neden olabilir.

Başvurunun başarılı olması durumunda, bu kategori altında 3 yıl boyunca vize verilmekte ve 2 yıl daha uzatılabilmektedir.

Vize sınırlamaları
Bu vizeye göre bir kişi şunları yapabilir:
• Bir işverene, bir şirketin müdürü veya serbest meslek sahibi olarak çalışın.
• Ev Ofisini bilgilendirmeden işleri değiştirin.
• Gönüllü olarak çalış.
• Yurtdışına gidin ve İngiltere'ye dönün.
• Aile üyelerini yanınıza getir.

Bu vizeye göre bir kişi şunları yapamaz:

• Kamu borcunu al.
• Eğitimde doktor veya diş hekimi olarak çalışır.
• Profesyonel bir sporcu veya spor koçu olarak çalışın.

Uygunluk
Daha önce belirtildiği gibi bir kişi aşağıdaki kategorilerden birinde bir lider olarak kabul edilmelidir:
• Bilim
• Mühendislik
• Beşeri bilimler tıp
• Dijital teknoloji
• Sanat
Onay kararı 8 hafta içinde verilir. Dijital teknoloji rotasında başvuranlar için daha hızlı bir karar almak mümkündür ve aşağıdakilerden biri geçerlidir:

• Kuzey İngiltere'nin bazı şehirlerinde bir şirket kurun veya şirket kurun
• Belirli teknik veya iş becerilerine sahip olun.
• İngiltere'ye taşınan 5 veya daha fazla kişiden oluşan bir ekibiniz olsun.

Bir onay aldıktan sonra, başvuranın kendisinde kullanılacak gerekli referanslarla birlikte bir mektup gönderilecektir.

Uzantı
Aşama 1 İstisnai yetenek vizesi için uzantılar aşağıdaki koşullarda kullanılabilir:

• Sizi destekleyen kuruluş, onaylarını geri çekmedi
• Geçerli uzmanlık alanı ile ilgili belgelerin temin edildiğine dair kanıt temin edilebilir
Uzatmanın kendisi 2 yıl daha verilebilir (5'e kadar uzatılabilir).

Yerleşme
Yerleşim için başvurmak için İngiltere'de ikamet en az 5 yıl olmalı. Birinci Seviyeli Göçmen (Birinci Lisansüstü Girişimci veya Birinci Aşama Eğitim Sonrası Çalışma hariç) veya Aşama 2 (İkinci Aşamada BİT sahipleri hariç) gibi, daha önce verilen vizeleri içerecek şekilde 5 yıldan az bir sürede başvurmak mümkün olsa da.
Başvuranlar İngiltere sınırları dışında 180 günden fazla geçirmemiş olmalı, eğer bu sınır ihlal edildiyse artık hak etmeyecekler.
Bir başvuru sahibinin de bir İngilizce dil sınavına girmesi gerekir, kabul edilen kanıtlar:
İngiltere'de bir üniversiteden (ör. Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) mezun olanlar B1 seviyesinde IELTS testi.

KURUMLAR
MÜŞTERİ YORUMLARI
I worked with Manns Solutions for my businessperson visa application under Ankara Agreement. Our advisor at Manns, Mr. Pavlov and other workers was helpful and professional. He answered all of our questions in details and meticulously interested in every step of the visa application. They also continue to help us after our visa. I am so happy that I've chosen to work with Manns Solutions. I recommend them to anyone who is planning to apply Ankara Agreement Visa to the UK.

Neslihan Cafer

I submitted my visa to the Home Office twice and I received a refusal twice. After that, I applied to the company "Mann's Solutions" and had already received a visa with their help twice. I want to note their professionalism in the work. Separately, I want to thank Evgeny, for his help in obtaining visas. Thank you so much! I look forward to further cooperation.

Ayna Ovezova