fbpx

Tier 1 Birlesik Krallik Ustun yetenek Vizesi –Birlesik Krallik yurtdisindaki ustun yetenekli profesyonellere yogun ilgi gosteriyor

Eylul 2019’dan itibaren “Tech Nation” isimli merciinin onayiyla dijital teknoloji alanindaki girisimcilere Start-up ve yenlikci vizeleri verilmeye baslanacak
Mart 27, 2019

Tier 1 Ustun yetenekli vizesi kendi alanlarinda hizmet veren profesyonellerin Birlesik Krallik’ta calisabilmeleri icin alternative bir vize kategorisidir. Muvekillerimizden bu vize ilgili gelen sorulara istinaden herkesin bilgilenmesi acisindan bu vize tipi ile ilgili ve bu vize uzerinden nasil pasaport alinabildigine dair bu yaziyi paylasmaya karar verdik.

1-Bu vizeye kimler basvurabilir ?

Bu vize Birlesik Krallik’ta calismak isteyen ve belirli bir alanda cok becerikli ve yetenekli kisiler icin olusturulmustur. Basvuru sahipleri kendi alanlarinda uluslararasi alanda taninmis ve alanlarinda lider olan ya da potansiyel vaadettiklerini gosteren kisiler olmalidir.

2-Bu  vize ile ailemi Birlesik Krallik’a nasil getirebilirm ?

Basvuru sahibinin ailesi de Birlesik Krallik’a gelebilir. Ancak buradaki sart, ana basvuru sahibinin maddi olarak ailesinin gecimini saglayacak ve onlari finansal olarak destekleyebilecek durumda oldugunu gosterbilmesidir.

3-  Ilk  Asamaya nasil hak kazanirim – Ustun Yetenek Onayi- 1. Asama

Ilk asama  kisinin yetenek ve basarisini degerlendirir ve basvuru sahiplerini vize basvurularinin yapilabilmesi icin onay almalarini saglar

Mann’s Solutions goc hukuku uzmanlari basvuru sahiplerinin uzmanliklarina ve tecrubelerine dayanarak basvurucularin bu onay icin uygun olup olmadiklari konusunda danismanlik vermektedir.

Her basvurucunun asagida belirtilen, alana gore tayin edilmis, yetkili mercilerden onay almasi gereklidir:

Arts Council England – Sanat, Kultur, moda, mimarlik, film ve televizyon alanlarindan basvurular icin

The British Academy— Beseri Bilimler ve sosyal bilimler alanindan basvurular icin

The Royal Society– doga bilimleri ve tip bilimi arastirma alanlarindan basvurular icin;

The Royal Academy of Engineering – muhendislik basvurulari icin

Tech Nation – Dijital teknoloji basvurulari icin

Yetkili mercilerin iki asamali kriterleri vardir :

  • Lider olarak alanlarinda simdiye kadar basarilarini ve katkilarini gosteren basvurucular
  • Alanlarinda gelecekte bir lider olarak alanlarina onemli katkilar yapmak adina potansiyel gostermis olan ustun yetenekli adaylar

Basvurucular 1. Asamayi gecmek icin gerekli olan onayi aldiktan sonra 2. Asamaya gecebilirler

  1. Ikinci asamaya nasil basvurabilirim ? – Vize basvurusu

Ikinci asama tamamen Ic Isleri Bakanligi  tarafindan gerceklestirilen ve yetkili merci tarafindan verilen onay mektubuna dayanarak  goc kurallari anlaminda degerledirilme yapilan bir surectir.

Vize ( Giris Izni ) normalde asaida belirtilen sureler icin verilir,:

1 yil  4 ay

2 yil  4 ay

3 yil  4 ay

4 yil  4 ay  ya da

5 yil  4 ay

Mann’s Solutions vize uzmanlari vize dosyanizin hazirlanmasinda ve basvurunuzun Ic Isleri Bakanligi’na yapilmasi konusunda sizi desteklemektedir.

5-Uzatma Vizesi Basvurusu ?

Basvurucular oturuma 1. Asamada kendilerine verilen mektubun kopyasi ile basvurucaklardir. Bu mektup basvurucularin vizelerini olagaustu yetenek mi yoksa olaganustu potansiyel kriterinde mi aldigini tasdik edecektir  ve buna dayanarak basvurucunun 3 yillik ya da 5 yillik vize almasina karar verilecektir.

6-Suresiz Oturuma nasil basvurabilirim ?

Suresiz oturuma basvurma hakki icin gerekli olan sure kisinin olaganustu yetenek ya da olaganustu potansiyel kategorisinden vize almasina gore degisiklik gosterir. Ancak her durumda, bu surec, bazi durumlarda kisi ulkede bulunmasa bile, devamli olmalidir. Ancak bagimli kisilerin her durumda suresiz oturuma hak kazanabilmeleri icin 5 yili doldurmalari gerekmektedir.

7-Ingiliz Pasaportu nasil alabilirim ?

Suresiz oturum hakki sahipleri suresiz oturumun edinilmesinden 1 yil sonra pasaport basvurusu yapabilirler ve Ingiliz vatandasliklarini alabilirler.

Vatandaslik kriterleri asagidaki gibidir,

Basvurucunun Ingilizce testini ve Life in the UK testini gecmesi

Basvurucunun herhangi bir vize kuralini ihlal etmemis olmasi

Basvurucunun son 5 yil icinde 450 gunden fazla Birlesik Krallik disinda gecirmemis olmasi

Basvurucunun vatandaslik basvurusu yapmadan onceki 1 yillik surecte 90 gunden fazla Birlesik Krallik disinda bulunmamis olmasi