İngiltere Tek Temsilcisi

İngiltere Tek Temsilcisi

içindekiler:
• Tek Temsilci Vizesi
• Tek Temsilci Uzantıları
• İngiltere'de Tek Temsilci Olarak
• Yerleşim
• SSS

Tek Temsilci için Başvur
Tek Temsilci Vizesi, yurtdışı bir işletmenin temsilcisi olarak İngiltere'ye gelmek için başvuran kişiler içindir.
Bu kategorinin avantajı, ana şubenin gerekli sermayeyi sağlayacağı beklenildiği için şahsın İngiltere şubesinin kurulması için tanımlanmış herhangi bir mali kaynağa sahip olması gerekmemesi. Dahası, Birleşik Krallık'a bir temsilci olarak hareket etmesi için bir kişi göndermek, kuruluşun yararına olmalı ve adayın menfaati için olmamalıdır. Dolayısıyla, temsilciye tahsis edilen fon büyüklüğü, ticaret faaliyetleri ya da karlılık ihtimali açısından çok gerçekçilik olamaz.

Tek Temsilci Vizesi
Avrupa Ekonomik Alanı'nın (AÇA) ve İsviçre dışından geliyorsanız, İngiltere'ye gelip yurtdışı bir temsilcilik başvurusunda bulunabilirsiniz:
• Birleşik Krallık şubesi veya merkezinin yurtdışında bulunduğu tamamen bağlı bir yan kuruluş kurmayı planlayan yurtdışı bir şirketin tek temsilcisi.
• Bir denizaşırı gazete, haber ajansı ya da yol döşeme organizasyonunun bir çalışanı İngiltere'ye uzun vadeli görevde bulundu.

İngiltere'ye girmek için bu türden vizelerden yararlanmak için şunları gösterebilmeniz gerekir:
• Merkezleri ve ana iş yerleri İngiltere dışında olan bir şirket tarafından İngiltere dışında işe alınır ve istihdam edilmektedir.
• Geniş kapsamlı endüstri tecrübesi ve bilgisine sahip olun.
• Şirket içinde üst düzey bir pozisyonda bulunun (ancak büyük bir hissedar değilsiniz) ve kendi adına kararlar almaya tam yetkiniz var.
• Şirketin Birleşik Krallık'ta ilk ticari varlığını (kayıtlı bir şubesi veya tamamen bağlı bir yan kuruluşu) kurmayı planlıyoruz.
• Şirketin, İngiltere'de, personel istihdam etmeyen veya işlem yapan bir tüzel kişiliği varsa da uygun olabilir.
• Şirketiniz bir şube kurmak için çalışıyor ancak henüz kurulmadı, önceki temsilciyi değiştirebilirsiniz.
• Haber ajanları, uzun vadeli görevde bulunmaları halinde gelebilirler.

Ayrıca, sağlamanız gerekecek:
• Banka, başvuru tarihinden önceki 90 gün boyunca en az 945 sterline sahip olduğunu bildirir. Başka bir deyişle, bu, ilk ay için kendinizi destekleyebileceğinizi ve barındırabileceğinizi göstermek içindir.
• İngilizce dil şartını karşıladığınızı kanıtlayın.
• Tüberküloz test sonuçlarınız.
• Konaklamanız süresince nerelerde kalıp kalacağınıza dair ayrıntılar

Tek temsilci olarak başvururken göstermeniz gerekecek:
• Varlıkların ve hesapların ayrıntıları da dahil olmak üzere ana şirketin faaliyetlerinin tam bir açıklaması.
• Yurtdışı şirketini teyit eden bir mektup, ana şirketle aynı işi yürüten İngiltere'de bir şube (veya tamamen bağlı bir yan kuruluş) kuracaktır.
• İş tanımınız, iş sözleşmeniz ve maaş bilgileriniz.
• Şirketin işleyişi hakkında bilginiz varsa ve karar verme gücünüz varsa onaylayan bir mektup.
• Doğrudan şirket tarafından istihdam edilmektedir
• İngiltere dışında istihdam edildi, üst düzey bir görevde bulunun.
• Bir çoğunluk hissedarı değilsiniz.
• Kaldığınız süre zarfında şirket için tam gün çalışacak

Gazete, haber ajansı veya yayın çalışanları göstermek zorundadır:
• Varlıkların ve hesapların ayrıntıları da dahil olmak üzere ana şirketin faaliyetlerinin tam bir açıklaması.
• Onları İngiltere'de uzun vadede, tam zamanlı olarak temsil edeceklerini teyit edin.

Tek Temsilci Uzantıları
İlk 3 yıllık ikamet süresinden sonra olası uzantılara hak kazanabilmek için şunları göstermesi beklenecektir:
• Halen İngiltere'deki şubenin tek temsilcisisiniz.
• Hâlâ aynı işverenler için çalışıyor.
• Hala şirketin İngiltere'deki ilk varlığını kurmaya çalışıyorsunuz.
• İşverenin ana iş yeri İngiltere'de hala bulunmuyor.
Yurtdışı bir işletmenin bir temsilcisi vizeyi, ilk vize süresinin 3 yıl sonra 2 yıla kadar uzatabilir
Tek temsilcilik vizenizin 1 Ekim 2009'dan önce verilmesi halinde vizeniz 3 yıl uzatılabilir
İngiltere'de bulunduğunuz veya 5 yıllığına yerleştiğinizde ve aynı şirkette devam etmekte olan bir işe yerleşmek için başvurabilirsiniz.

İngiltere'de Tek Temsilci Olarak Yerleşim
Bir Girişimcinin İngiltere'de kalması için belirsiz izin hakkı kazanması için gerekli belgeler:
• Hâlâ şirketin Tek Temsilcisisin.
• Ana şirket hala İngiltere'nin dışında.
• İngiltere testinde Hayat'tan geçtiniz.
• İngilizce kanıtı (IELTS 4.0, İngiltere Lisans derecesi veya çoğunluğu İngilizce konuşan bir ülkenin vatandaşı (ör. Kanada, ABD vb.).
• Şube veya bağlı kuruluştan iş ürettiğinizin kanıtı.
• Yurtdışı bir işin kanıtı.

Başarılı bir başvuru üzerine, 12 ay sonra İngiliz Vatandaşlığına başvurabilirsiniz (toplamda 6 yıllık ikamet süreli). Bununla birlikte, bir İngiliz Vatandaşlığına başvurmak isterseniz, yılda 90 günden fazla ayrılmamalısınız.

İngiltere'de 5 yıl ikamet ettikten sonra Yerleşim (ILR) için başvurun.
KURUMLAR
MÜŞTERI YORUMLARI
I worked with Manns Solutions for my businessperson visa application under Ankara Agreement. Our advisor at Manns, Mr. Pavlov and other workers was helpful and professional. He answered all of our questions in details and meticulously interested in every step of the visa application. They also continue to help us after our visa. I am so happy that I've chosen to work with Manns Solutions. I recommend them to anyone who is planning to apply Ankara Agreement Visa to the UK.

Neslihan Cafer

I submitted my visa to the Home Office twice and I received a refusal twice. After that, I applied to the company "Mann's Solutions" and had already received a visa with their help twice. I want to note their professionalism in the work. Separately, I want to thank Evgeny, for his help in obtaining visas. Thank you so much! I look forward to further cooperation.

Ayna Ovezova