EEA Oturum İzni

AEA Rezidans Kartı

içindekiler

• AEA Rezidan Kartı
• Diğer Uygun Rotalar
• Tekrarlayan Durum Singh Davaları
• SSS

Avrupa Ekonomik Alanı Rezidans Kartına Başvurun
EEA Rezidans Kartı, İngiltere'de yaşayan Avrupalı vatandaşların aile üyeleri için hazırlanmıştır. Buna ek olarak, bu tür bir belge, bu Aile Üyelerine 5 yıllık ikamet izni verecektir.
Bahse de değinmeden, bu tür bir belgeye hak kazanabilmek için, Avrupa Aile Üyeleri, onun antlaşma haklarını kullanıyor olmalıdır. Başka bir deyişle, söz konusu kişinin:
• Bir işçi
• Kendi işinde çalışan
• Öğrenci
• Kendi kendine yeten
Aile Üyeleri, 5 yıllık dönemden sonra, Avrupa Aile Üyeleri gibi Kalıcı Oturma (PR) dokümanlarına AB yasalarına göre başvurabilirler.

EEA Residence Card'a başvurabileceğiniz diğer yollar:
• Türemiş bir ikamet hakkı ile (Birleşik Krallık'ta bulunma hakkına sahip birinin bakıcısı, bakıcının çocuğu veya daha önce İngiltere'de çalışan AEA uyruklu birinin çocuğudur).
• 'Surinder Singh' rotası altında (başka bir EEA ülkesinde yaşayan ve çalışan bir İngiliz vatandaşının aile üyesisiniz).
• Sakin bir İkamet Hakkınız (Öldüğünüz AEA vatandaşının aile üyesi olarak İngiltere'de kalma hakkına sahipsiniz, İngiltere'den ayrılmışsanız veya artık eşiniz veya sivil ortak değilsiniz.)

Bu rota altındaki bir Aile Üyesi:
• Eş, sivil ortak.
• 21 yaşın altındaki çocuk veya torun ya da herhangi bir yaşta bağımlı çocuk veya torun.
• Bağımlı ebeveyn veya dedesi.
Avrupa Birliği Kanunu, insanlar arasındaki ilişkileri tanımlamak için katı bir sınırlama getirmez. Ancak, çoğu hala geçerli olabilir, sadece ek dokümantasyon gerektirecektir.

EAE Rezidans Kartı için şunları sağlamanız gerekecek:
• Geçerli bir pasaport,
• Avrupa ulusal,
• Birlikte yaşadığınıza dair kanıt,
• Avrupa vatandaşının çalıştığı, kendi hesabına çalıştığı, öğrenci ya da kendi kendine yeterli olduğunun kanıtı.
Avrupa sponsorunuzun Kalifiye Kişi sertifikası veya Kalıcı ikamet belgesi alması beklenmektedir. Ayrıca, yasal bir gereklilik olmamasına rağmen, başarılı bir başvuru yapma şansını artırmaya yardımcı olacaktır.
Aynı şekilde, Öğrenci veya Kendine yeten Avrupalılar için kapsamlı hastalık sigortasına sahip olmalılar.

Başvurunun başarılı olması halinde 5 yıllık bir vize alacaksınız. Bununla birlikte, bu vize 5 yıl boyunca İngiltere'de çalışmanıza, eğitim almanıza ve yaşamanıza izin verecektir. Ayrıca, 5 yıllık sürenin sonunda Kalıcı Oturma (PR) için başvurabilirsiniz.

Diğer Uygun Rotalar
Geçici İkamet Yeri
Ayrıca, kalıcı ikamet eden ya da kalifiye olmuş bir aile üyesi ya da genişletilmiş aile üyesi olmanız durumunda da başvurabilirsiniz.
Bununla birlikte, şu koşullarda uygun olabilirsiniz:

• Evlilik veya Avrupa vatandaşlığına olan sivil ortaklığınız boşanma, feshi veya fesih ile sona erdi.
• Avrupa'daki ulusal aile üyeniz öldü ve ölümünden en az bir yıl önce İngiltere'de aile üyesi olarak yaşamıştınız.
• Eğitim halindesiniz ve İngiltere'yi terk eden veya ölen bir Avrupa vatandaşının (veya şimdiki veya eski eşiniz veya sivil eşiniz) çocuğusunuz.
• Çocuğunuzun Birleşik Krallık'ta eğitim görmesi nedeniyle (ve onların velayetiniz var olduğu için) kalıcı bir oturma hakkı bulunmaktadır.
İspatlamak zorunda kalacaksınız:
• Ailenizin üyesi veya geniş aile üyenizin, ailenizin vaktinde daimi ikamet veya kalifiye bir kişi olması.
• ilişki sona erdi.
• Mutlak veya Ölüm Belgesi kararname.
• Avrupa vatandaşıyla 3 yıldır evlisiniz, boşanma sırasında Avrupa vatandaşının aktif (işçi, serbest meslek sahibi, öğrenci veya kendine yeten) olduğunu ve en az 1 yıl beraber yaşamış olmalısınız.

Tekrarlayan Durum Singh Davaları
Aşağıdaki koşullar karşılığında 'Surinder Singh' yolunu kullanarak bir ikamet kartı başvurusu yapabilirsiniz:
• Bir İngiliz vatandaşının aile üyesidir.
• İngiltere'ye geri dönmeden önce, çalıştıkları veya kendi hesabına çalıştıkları başka bir AEA ülkesinde onlarla birlikte yaşadınız.
• Birleşik Krallık sponsorunuzun, İngiltere'ye dönmeden önce ikinizin de ikamet ettiği AEA ülkesinde "yaşam merkezi" ni temel aldığını gösterebilir.
Birleşik Krallık'taki sponsorunuzla gerçekten başka bir EEA ülkesine taşınacağını ispatlayabilirsiniz:
• Adres kanıtı, burada ne kadar yaşadıkları ve diğer ilgili bilgiler, ör. Eğer bir ev kiraladıysa.
KURUMLAR
MÜŞTERİ YORUMLARI
I worked with Manns Solutions for my businessperson visa application under Ankara Agreement. Our advisor at Manns, Mr. Pavlov and other workers was helpful and professional. He answered all of our questions in details and meticulously interested in every step of the visa application. They also continue to help us after our visa. I am so happy that I've chosen to work with Manns Solutions. I recommend them to anyone who is planning to apply Ankara Agreement Visa to the UK.

Neslihan Cafer

I submitted my visa to the Home Office twice and I received a refusal twice. After that, I applied to the company "Mann's Solutions" and had already received a visa with their help twice. I want to note their professionalism in the work. Separately, I want to thank Evgeny, for his help in obtaining visas. Thank you so much! I look forward to further cooperation.

Ayna Ovezova