fbpx

Deniz Asiri Sirket temsilcisi vizesi ile 6 yilda Birlesik Krallik pasaportu edinilmesi

Ankara Anlasmasi Vizesi – Birlesik Krallik’ta is kurmak
Şubat 7, 2019
Turk Is Insani Vizesi : 3 yillik uzatma vizesi Guvencesi
Şubat 20, 2019

Deniz asiri sirket temsilcisi vizesi uluslararasi girisimcilerin calisanlarin Birlesik
Krallik’ta sube acmak icin sunulan alternatif bir goc hukuku yoludur.

Bu makalemizde deniz asiri sirket temsilcisi vizesi ile hangi kosullarda Birlesik Krallik
pasaportu edinildigini aciklayacagiz.

1. Bu vizeye kimler basvurabilir ?

SIrket temsilcisi icin vize basvurusu yapacak olan kisinin Birlesik Krallik’taki subeyi
kuracak ve yonetecek kisi olmalidir. Bu vizenin basvuru kosullari itibariyle
basvurucunun ana sirkette cogunluk hisseyi elinde bulundurmamasi ayrica deniz
asirti sirkete kidemli pozisyonda olmasi gerekmektedir.

2. Ailem de benimle birlikte gelebilir mi ?

Evet, basvuru sahiplerinin aileleri de basvuru sahibiyle birlikte bu vizeye basvurabilir.
Ancak bu durumda, basvuru sahibi ailesine bakabilecek miktarda para
kazanabilecegini ve finansal olarak kendisine bagimli olan kisileri tam olarak
destekleyecek mitkarda gelirinin olacagini gosterebilmelidir.
3. Birlesik Krallik’ta alk kurulus ya da sube kurmam gerekiyor mu ?
Evet, Birlesik Krallik’ta limited sirket olarak kaydettirilmesi gerekiyor bu alt kurulusun.
Yani kurulacak sube Birlesik Krallik’ta kurulmus diger limited sirketlerden farkli bir
muamele gormeyecek.

4. Uzatma Vizesi ?

Uzatma vizesi alabilmek icin vize sahibinin butun isletmesel kararlari tek basina
alabilecek yetki ile kidemli calisan pozisyonda calismaya devam etmesi
gerekmektedir. Ayrica Birlesik Krallik’taki bu subenin mal ve hizmetlerini satmak icin
hala bir calisana ihtiyaci oldugu vize basvuru surecinde alti cizilmelidir. Denizasiri
sirketin ana merkezinin Birlesik Krallik disinda olmasi gerekmektedir. Temsilci kisinin
subeye ait finansal islemleri ve yillik hesaplari takip etmesi ve gerektiginde
gosterebilmesi gerekmeketedir.

5. Bu vize ile suresiz oturum hakki elde edebilir miyim ?

Temsilci kisinin denizasiri sirket temsilici vizesi ile Birlesik Krallik’ta 5 yil boyunca
surekli olarak ikamet etmesi gerekmektedir. P60 sertifikalari, maas bordrolari ve diger
ilgili muhasebe dokumanlarinin sunulmasi suretiyle bu donem boyunca kisinin o
sirkette isci olarak calistigini gostermesi gerekmektedir. SIrket temsilcisi kisinin
bunlardan muaf olmadigi surece Ingilizce dil bilgisini kanitlamasi ve “Life in the UK”
testini gecmesi gerekmektedir.

6. Birlesik Krallik pasaportunu edinebilir miyim ?

Suresiz oturum hakkini alan kisilerin, bu hakkin edinilmesinden 1 yil sonra vatandaslik
icin basvuru hakki dogar.

Vatandaslik icin basvuru kosullari asagidaki gibidir:
➢ Kisinin Ingilizce dil bilgisini gostermesi ve “Life in the UK” testinde basarili
olmasi;
➢ Kisinin iyi karakterde olmasi ve goc hukuku kurallarini ihlal etmemis olmasi;
➢ Kisinin son 5 yil icinde 450 gunden fazla Birlesik Krallik disinda gecirmemis
olmasi;
➢ Kisinin son 1 yil icinde 90 gunden fazla Birlesik Krallik disinda gecirmemis
olmasi gerekmektedir.

Mann’s Solutions olarak Birlesik Krallik’ta bireysel ve kurumsal goc hukuku
konusunda ayrica Tier 1, Tier 2, suresiz oturum ve pasaport basvurularinda
uzman ekibimizle hizmet vermekteyiz.