fbpx

Birlesik Krallik Es Vizesi

Birleşik Krallık Eş Vizesi

Eş vizesi kategorisi Birleşik Krallık’taki eşiyle birlikte yaşamak isteyen kişiler için tasarlanmıştır. Bu vizenin ön koşulu kişinin İngiliz ya da AB vatandaşı ya da Birleşik Krallık’ta süresiz oturum sahibi partneriyle gerçek bir ilişki içinde olmasıdır.

Başvuru sahibinin sağlaması gereken koşullar ise aşağıdaki gibidir:
• 18 yaşının üzerinde olmak
• Partnerlerinin İngiltere vatandaşı ya da süresiz oturum sahibi olması
• Evli ya da hem cins resmi birliktelik içinde olmak
• En az iki yıldır bilikte ikamet ediyor olmak
• Daha önceki beraberliklerin tamamıyla bitmiş olması
• Devlet yardımına ihtiyaç duymadan geçinebiliyor olmak
• Birlikte yaşamak icin uygun barınma olanağına sahip olmak
• İstenen seviyede Ingilizce konuşmak ve anlamak

Bu kategoride kullanılan “partner” kelimesi ile aşağıdaki kişiler kastedilmektedir:
• Başvuru sahibinin eşi
• Başvuru sahibinin hemcins partneri
• Başvuru sahibinin nişanlısı
• Başvuru sahibiyle en az iki yıldır birlikte yaşayan partner

Partnerin yıllık gelirinin aşağıda belirtilen rakamdan daha az olmaması:
• £18,600;
• £3,800 ilk çocuk icin ekstra (Ingiliz vatandaşı olmayan ya da AB’de yerleşik olmayan cocuklar)
• £2,400 her ekstra çocuk icin yıllık ekstra kazanılması gereken miktar

Başvuru sahiplerinin eşlerinin yukarıda belirtilen yıllık kazancı ücretli işçilik, serbest meslek, kira geliri, yatırımlardan elde edilen gelirler, borsadan elde edilen gelir ya da emekli maaşı ödemesi ile sağlayarak yukarıda belirtilen kriteri sağladıklarını kanıtlamaları gerekmektedir.

Eş Vizesi İle Pasaport Edinme

Giriş İzni
Eş vizesi başlangıçta 33 ay süreyle geçerli olacaktır. Bu sürenin oturumundan sonra kişi vizesini uzatmak isterse 30 aylık bir uzatma vizesi verilir.
***Eğer başvuru sahibi nişanlı vizesine başvuruyorsa ilk vize 6 ay süreyle, bu 6 ay içinde evliliğin gerçekleşmesi ve eş vizesine geçme koşuluyla verilir.

Vize Uzatımı
Bu kategori altında vize uzatımı için temel olarak yerine getirilmesi koşullar tıpkı bu kategoriden yapılan ilk başvurudaki gibidir:
• İlişkinin gerçekçi olduğunun kanıtı
• Partnerinin gelirinin yeterli olduğunun kanıtı
• Konaklama kanıtı
• Göç hukuku kriterleri 
• İngilizce testi

Oturum
Bu kategoriden süresiz oturum alabilmek için sağlanması gereken başlıca koşullar aşağıdaki gibidir:
• Başvuru sahibinin bu kategoride en az 5 yıl geçirmiş olması
• Birleşik Krallık’ta kalıcı olarak yaşama niyetinin olması
• Gerekli İngilizce seviyesine sahip olmak
• Life in the UK testini geçmiş olmak

Birleşik Krallık Pasaportunun Edinilmesi
Başlıca koşullar aşağıdaki gibidir:
• Başvurucunun vatandaşlık başvurusu yapmadan önceki 1 yıllık süreçte 90 günden fazla Birleşik Krallık dışında bulunmamış olması
• Bu kategori altında ilk üç yılda 270 günden fazla Birleşik Krallık’ta bulunmamak
• Başvurucunun herhangi bir vize kuralını ihlal etmemiş olması
• İyi karaktere sahip olmak, tehlike arz etmemek
• Başvurucunun Ingilizce testini geçmesi

Mann’s Solutions olarak Calışma Şeklimiz

1. Göç Hukuk Danışmanımızla Görüşme
Bu asamada amacımız dosyanızın güçlü yönlerini ortaya koymaktır.

2. Sözleşmenizin İletilmesi
Size bir göç hukuku bürosu olarak çalışma şeklimizi ve koşullarımızı belirten bir mektup (Client Cara Letter) göndereceğiz.

3. Ödeme
Size faturanın da eklenmiş olduğu otomatik bir email iletilecek. Faturada belirtilen tutarın %50’sinin başvuru sürecinizi başlatmadan önce yapılması gerekmektedir. Geri kalan ücretin ise dosyanızın yüklenmesinden 3 gün önce ödenmesi gerekmektedir.

4. Dosyanız Üzerinde Çalışmaya Başlamamız
Dosyanıza gore sunmanız gereken evrakların bir listesini size ileterek süreci başlatacağız. Danışmanlarımız evrakların hazırlanması, süreç yönetimi, Birleşik Krallık yasalarına uygun bütün hazırlıklar konusunda sizi yönlendireceklerdir. Ardından dosyanızı anlatan detaylı dilekçemizle birlikte Birleşik Krallık İç işleri Bakanlığına başvurunuz yapılacaktır

5. Başvurunuzun Yapılması
Danışmanlarımız online formlarınızı yükleyerek sizin uygun olduğunuz bir zaman için vize başvuru merkezlerinden evraklarınızı teslim etmek üzere randevu alırlar.

6. İç İşleri Bakanlığından Vize sonucunuzun gelmesi
Bakanlık vizenizin sonucu ile dokümanlarınızı başvurunuzun yüklenmesinden ortalama 3 ay sonra posta yoluyla gönderecektir. Bazı durumlarda ise bu süre uzayabilir.

7. Birleşik Krallık’taki sonraki adımlar
Göç hukuku uzmanımız sizi hem vize statünüzün gerektirdiği ve uymak zorunda olduğunuz kurallar, vize uzatımınız, süresiz oturum izniniz ve Ingiltere pasaportunuz konusunda her türlü konuda yol gösterecektir.

Danışmanlık Hizmetlerimiz:
1. Durumunuza dair talimatlarınızı almamız
2. Size özel gerekli belge listenizin hazırlanması
3. Başvuru Formunuzun tamamlanması
4. Gönderilen evrakların kontrolü
5. Butun evraklarınızın bize tam ve doğru olarak ulaştığında dilekçemizi yazıyoruz ve Bakanlığa iletiyoruz
6. Başvurunuz göç hukuku uzmanlarımız tarafından her aşamada takip ve gerektiğinde revize edilir.
OUR ASSOCIATIONS
OUR BROCHURE
Mann's Solutions